Biografie Fabiani Pieter

Ik ben van jongs af aan actief geweest als kapper. Zo had ik reeds op mijn vijftiende een `kapperscursus` gevolgd en heb ik vanaf dat moment als partime-kapper in diverse kapperszaken gestaan, zowel in Curacao als in Nederland. Naast het feit dat ik er geld mee kon verdienen zag ik het knippen als een hobby.

Ik heb heel veel passie en liefde voor het vak en zo ontwikkelde ik een eigen creatieve knipstijl, wat echt een kunst is en waar momenteel een grote vraag naar is.

De kwaliteiten waarover ik beschik alsmede mijn ruime ervaring in het vak vormen beiden een speerpunt voor succes. Na het behalen van mijn MBO-diploma heb ik besloten om mijn eigen kapperszaak op te richten.

Fabilous Barbershop is opgericht op 4 oktober 2010 en op 5 november 2010 was de officiële opening.

De missie van Fabilous Barbershop is dan ook om binnen een korte termijn de trendsetter te zijn op gebied van black/ multi hair in Amersfoort en omstreken.

De naamsbekendheid van Fabilous Barbershop is dan ook stijgende in Amersfoort en omstreken.De lange termijn visie van Fabilous Barbershop is om uiteindelijk een team van ervaren kappers te vormen die dergelijke expertise beoefent.

Een onderdeel van de succesformule en de eigen stijl bestaat natuurlijk uit het imago van de kapperszaak. Fabilous Barbershop wil een imago creëren van een moderne“ Amerikaanse Barbershop”. Een Barbershop met al haar eigenschappen en kenmerken.

Ik zou graag mijn passie willen delen en zo jongeren te motiveren om dit vak te leren.
Om dit te bereiken heb ik voor het eerst in Nederland een Barber Battle georganiseerd. Doel van deze Barber Battle is om black/ multi hair kappers zoals mij op de kaart te zetten. In Nederland is er nog weinig aandacht voor dit vak en ik zou graag willen dat het meer erkend zou worden. Ik hoop hiermee iedereen in de kappersbranche te inspireren om meer aandacht te besteden aan dit vak.

 

Dhr. F.E. Pieter
Eigenaar Fabilous Barbershop